Соопштенија

08 ноември 2021

Почувствуван земјотрес Дебар 29.10.2021

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје денес во 12 часот и 23 минути, регистрираше земјотрес чиј епицентар се наоѓа во Република Албанија, 100 km југозападно од Скопје и припаѓа на епицентралното подрачје Дебар.Земјотресот имаше локална Рихтерова магнитуда ML3.6, а беше почувствуван од населението во западните делови од нашата Република со интензитет од III-IV степени според Европската макросеизмичка скала.


| 1 | 2 | 3 | следно >>
© 2022. Сеизмолошка опсерваторија, ПМФ, УКИМ, Скопје.